Saturday, March 21, 2009

SCAMMER YANG DIKEHENDAKI !!!




Salam Buat Warga Malaysia Sekalian.

Saya adalah mangsa penipuan biawak seperti yang tertera di atas.

Atas rasa tanggungjawab sebagai seorang rakyat Malaysia yang prihatin dengan aktiviti jualan secara online, maka blog ini dihasilkan. Tujuan utamanya adalah untuk mencegah kegiatan penipuan jual beli di internet oleh makhluk yang bernama Abd Faizie Abd Hamid. Kegiatan malaon ni sekarang semakin berleluasa sehingga banyak penipuan yang telah dilakukan.

Berdasarkan kepada pemantauan di sekitar ruang legar perniagaan di persada internet ini, penipuan yang dilakukan adalah seperti jual beli barangan gadjet seperti, telefon bimbit, permainan konsol PSP dan lain-lain.

Antara website yang digunakan biawak ini untuk mengiklankan barangan jualannya ialah mudah.com. Kerana di mudah.com segala-galanya menjadi mudah... . Pada kebiasaannya posting barangan akan dibuat dari negeri Johor. Tidak dapat dipastikan mungkin juga ada dari negeri lain. Harga barangan yang ditawarkan juga sangat menarik. Dan lebih menarik lagi harga akan diturunkan lebih lagi dari harga asal yang diiklankan apabila dealing dilakukan. Post berikutnya akan saya tunjukkan modus operandi biawak ni.

Biawak ni memang kerja tetap dia mencari dan memakan bangkai iaitu sesuatu yang haram dari hasil titik peluh orang lain. Jadi kepada semua pengguna yang gemar berurusan dengan aktiviti jual beli secara online ini harap dapatlah berwaspada dan jangan berurusan dengan biawak yang bernama abd faizie abd hamid ni. Kalau ada apa - apa deal dengan biawak ni better jumpe secara langsung dan tengok kadaan barang dahulu. Deal tetap deal tapi... Jangan buat apa - apa transaksi (deposit) sebelum berjumpa secara langsung dengan biawak ni.

Kalau dapat jumpa, terus saje buat deal dengan biawak ni di balai polis berdekatan. Kerana ada laporan polis telah dibuat berhubung kes penipuan oleh biawak ini.

Beringat sebelum menjadi mangsa seterusnya.
Jadi, jauhilah daripada berurusan dengan anak haram ni
Abd Faizie Abd Hamid.
Maybank Acc. 151146588471


17 comments:

  1. Adus....mamat ni aku ingt da x lame ni leh tgk dunie ni. jap lg kne ni

    ReplyDelete
  2. Biawak ni takkan lepas punya...sedangkan orang hina sultan kat blog aje dh bole trace & naek court...apetah lagi biawak yang ade name dan bin ni siap dengan nombo acc bank dia. siap la engko pasni barua yang bernama abd faizie abd hamid. merengkok la engko dlm penjara...

    ReplyDelete
  3. x trace ke fon no die, alamat sume...
    g ambush, bawak biawak ni ke balai

    ReplyDelete
  4. FAIZIE NI MMG BABI..
    KALO AKU DAPAT TRACE MMG AKU BUNUH TERUS.
    AKU BENCI SCAMMER ANAK HARAM.
    LG 1 ADE TK SAPE2 PENAH KENA TIPU DGN MAMAT NI..

    NAME- TAN WEI CHUAN
    ACC NUM-140370020141243
    DIE PAKAI ALLIANCE BANK..
    KALO ADE BGTAU KT SINI..

    INGAT PARA SCAMMER BABI PUKI BIAWAK ANAK HARAM!!
    AKU SAMPAI CARI SMPI KE LUBANG CACING!!!!

    ReplyDelete
  5. ni je aku membantu rakan2 yang tertipu oleh anak melayu yg membusukkan nama melayu ni...

    No7 jalan kemboja 6,taman plentong baru,johor bahru,81750 johor..

    alamat di johor..

    ReplyDelete
  6. pukimak nie nak tipu aku
    naseb baek aku google dlu
    Tan Wei Chuan
    140370020141243

    ReplyDelete
  7. salam..
    dapatkan detail kat maybank pastu aku tolong trace kat JPJ dan KWSP.klu dia ada kenderaan atau kje dimana2 pun boleh cari..pastu klu dapat tahu ada mak bapak lagi,boleh setel..cara paling jahat,boleh 'bohsiakan' mak,kakak dan adik dia..

    ReplyDelete
  8. http://i8.photobucket.com/albums/a18/Superior37/Barubangun.jpg

    ni gambar Abdul Faizie. ini yg saya dpt sampaikan.

    ReplyDelete
  9. INFO TERBARU ABDUL FAIZIE ABDUL HAMID...!!!Aku adalah mangsa terbaru barua ni... member aku dah g umah dia di plentong, dan memng sah umah Mertua dia... aku ckp dgn bini dia, bini dia ckp dia ada kt balai polis putrajaya...kes dia skrg transfer ke JB, Sarjan Amir yg handle...ALHAMDULILLAH...SEMOGA MAKHLUK INI DIKENAKAN HUKUMAN YG SETIMPAL, DAN TIADA LG UMAT2 YG LAIN TERTIPU DGNNYA..BERJGA2LAH SCAMMER2 YG LAIN.....BEWARE!!!!

    ReplyDelete
  10. masih lagi berleluasa di www.mudah.my dan free trade zone. kena pada 21/04/2014

    ReplyDelete
  11. aduh.. kenapa la aku lambat jumpa blog ni.. aku baru je kene tipu dgn dia pada 22 September 2014 baru ni.. bila dah transfer duit dia terus terminate phone..

    Dia sekarang guna Acc RHB: 10117400158560

    Bila bercakap dlm phone lembut jer.. dia pandai menipu / berlakon supaya orang percaya kat dia.. sial dia ni... sapa2 dpt pegang dia, tolong contact aku zulkhairia@gmail.com

    ReplyDelete
  12. Aku br je kne. 1hb nov 2014. Tp dier gune akaun bini dier. Noor Mismahwati binti Ahmad. Sbb jupe dr blog lain ckp Mismahwati ni bini kpd Abd Faizie ni... ade sape2 bleh kompemkn?
    Nway da buat polis report td.

    ReplyDelete
  13. Aku pun dah kena tipu dgn cina babi TAN WEI CHUAN RM 260. Semalam 2/11/2014 aku buat transfer kat acc Public Bank dia 3181357224.Aku nak beli multitools leatherman jadi aku tanya kat lompat.com.xtau pulak babi haram jadah ni pasang pukat...xpasal terbang duit aku.Aku dpt hang Tan Wei Chuan. Siap hang.....aku lapah kulit hang....

    ReplyDelete
  14. Sori bro sume.... Lowyat. com...

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. http://starbucks87dude.blogspot.com/2010/04/handphone-scam-tan-wei-chuan-wanted-by.html
    Tan Wei Chuan scam my money

    ReplyDelete
    Replies
    1. he is bastard.... Tan Wei Chuan

      Delete